Atkins diyeti nedir

Atkins diyeti çok hızlı bir şekilde kilo verdiren bir diyettir. Bu diyette protein ve yağ enerji birimlerine önem gösterildiği için vücutta bir enerji birikmesi olur ve böylece metabolizma hızı artar. Metabolizma hızı artınca da çok hızlı bir şekilde kilo verebiliriz.

Bu diyet ile çok fazla kilo kaybı oluşabilir. Haftalık 4 kilo aylık ise 10 kiloya kadar varan kilo kayıpları gerçekleşir. Fakat bu diyet sağlık açısından birçok soruna neden olduğu için hiçbir diyetisyen tarafından önerilmez.

atkins diyeti

atkins diyeti

Tıbben yapılan araştırmalarda en doğru ve sağlıklı zayıflama için haftada 1 kilo aylık ise 4 kilo vermek gerekiyor. Bu gibi tek tip diyetler saç dökülmelerine yol açar, tırnak kırılma problemine yol açar, kalpte ritim bozukluklarına ve buna bağlı kalp ölümlerine kadar giden ciddi problemler yaratabilir.

Eğer sizde kendi sağlığınızı bozmadan en doğru bir şekilde kilo vermek istiyorsanız kendi metabolizma hızınızı ve neden kilo aldığınızı tespit etmelisiniz. Bunun için de bir diyetisyen veya bir beslenme uzmanından yardım almanız şart. Şişmanlık sadece yemek yeme ile gerçekleşen bir şey değildir. Şişmanlığın bir çok fiziksel ve ruhsal anlamda problem yaşayan bireylerde daha sık meydana gelir.

Yorum yazmak için giriş yapmalısınız Giriş Yap